Restaurantopplevelse i Lantosque, Syd-Frankrike
Terrassen til Restaurant La Source |
Klokken nærmet seg 13.30, vi
var sultne, og speidet oppover dalen etter et lunch-sted.
Vi hadde nådd landsbyen Lantosque,
og mine øyne falt på et skilt som reklamerte for ”Restaurant la Source ”, 400
meter opp en sidevei. Dit dro vi!
På menytavlen utenfor
restauranten kunne vi se at stedet var anbefalt av flere guidebøker som Guide
Michelin og Routard Gourmand.
Vi gikk ned en trapp til
utendørsterrassen og ble møtt av vertinnen, en fyldig dame med ubestemmelig
alder, kanskje i slutten av 50 årene. Vi sa vi var 2 for lunsj.
1.
Tomat fra
grønnsakshaven, delt i 4, med litt fersk basilikum og olivenolje, og servert
med rugbrød og smør. Nydelig.
2.
Liten grønnsaks-
og potetterte, gratinert m/ ost og med litt skinke i. For en smaksopplevelse.
3.
Foie-gras-skive i
butterdeig, servert med hjemmelaget bjørnebærsyltetøy og en klase små, søte
druer (lokal sort ved navn Framboise). Butterdeigen
var virkelig ekte vare! Druene skulle
knaskes med kjerner. Kjernene gav et tilskudd
av nøttesmak. Fantastisk.
4.
En skive med
lokal ost; ”Thome”. Bedre enn Sorte
Sara.
5.
Husets karamell-is
eller bringebærbunn med coulis. Flott
avslutning.
Maten var eventyrlig, enkel,
men med en standard som bare kan frembringes med de aller beste råvarer og
kjærlighet, og lang erfaring fra matlaging.
Madame kom jevnlig innom vårt
bord og forsikret seg om at vi hadde det bra. Hun utstrålte genuin gjestfrihet
og mat interesse, og forklarte at meget av æren hadde hennes bestemor, som hun
hadde så mange oppskrifter fra. Hennes
mann bisto med servering og fortalte hyggelig fra restaurantdriften.
Madame fikk hver dag levert ferske
grønnsaker på døren og komponerte dagens meny etter sin inspirasjon. Det var ny meny hver dag.
Mange gjester kjøpte
hjemmelagd syltetøy på glass med seg, som Madame hadde for salg fra et bord i
restauranten.
oooOOOooo
Restaurant La Source
Tlf : 04 93 03 05 44
1 kommentar:
Stop her hvis du er på tur opp Vesubie dalen.
Legg inn en kommentar