Margarethas blogg om fotturer og gode opplevelser

http://margarethasfotturer.blogspot.no

tirsdag 4. juni 2013

Kyststien rundt Cap d'Antibes en naturopplevelse


FOTTUR RUNDT CAP D’ANTIBES


Plage Keller La Garoupe
Lengde: 4,8 km
Varighet: 2 timer
Nivå: Lett
Kart: Top 25 / 3643 OT
Adkomst: Fra Antibes eller Juan les Pins:  Kjør sydover mot halvøya Cap d ’Antibes langs kystveien (RD 2559) helt til La Garoupe stranden. Her er det en stor parkeringsplass. Bussholdeplass i nærheten.

Fra parkeringsplassen til La Garoupe, tar du stien som starter ytterst til høyre for stranden. Stien er godt vedlikeholdt og er bygget langs sjøkanten. Du går med utsikt mot bymurene til den gamlebyen i Antibes. Du har også panoramautsikt mot kysten østover.


Stien fortsetter videre langs havet på en opparbeidet gangvei som er godt merket.  Den bringer deg etter hvert mot Cap Gros før den går langs en høy steinmur som beskytter eiendommene til noen store villaer. Stien blir etter hvert smalere, men uten at dette er et problem. Dette er en populær tur som mange går, både store og små. 

Det er en del trapper opp og ned, men stien er godt beskyttet og sikret.

Etter hvert vil man forlate kyststripen for å gå innover langs eiendommen Château la Croe. På venstre side vil du ha havene til Villa Eilenroc som tilhører kommunen. Villaen ble bygget rundt i 1860 av en rik industrimagnat som fikk den bygget til kvinnen han elsket. Når villaen og det flotte hageanlegget sto ferdig 7 år etter, forlot hun ham... Villaen og hagen kan kun besøkes et par ganger i uken . Sjekk gjerne åpningstidene på nettet da de har variert med årene.
Du vil komme til Avenue Beaumont og følg denne til du kommer til hovedveien på halvøya (RD2559).
Ta av fra denne umiddelbart ned til høyre til den sjarmerende veien Avenue de la Tour Gandolphe.


Etter ca. 15 min. kommer du tilbake til utgangspunktet.

Ingen kommentarer: