Margarethas blogg om fotturer og gode opplevelser

http://margarethasfotturer.blogspot.no

tirsdag 4. juni 2013

Restaurantopplevelse i Lantosque, Vesubiedalen


Restaurantopplevelse i Lantosque, Syd-Frankrike


Terrassen til Restaurant La Source
Det skjedde ganske tilfeldig; vi var på vei i bilen oppover Vesubie-dalen nord for Nice, en dal som byr på fantastisk naturopplevelse og med de mest sjarmerende landsbyer, som klorer seg fast i åssidene.

Klokken nærmet seg 13.30, vi var sultne, og speidet oppover dalen etter et lunch-sted.

Vi hadde nådd landsbyen Lantosque, og mine øyne falt på et skilt som reklamerte for ”Restaurant la Source ”, 400 meter opp en sidevei.  Dit dro vi!
På menytavlen utenfor restauranten kunne vi se at stedet var anbefalt av flere guidebøker som Guide Michelin og Routard Gourmand.

Vi gikk ned en trapp til utendørsterrassen og ble møtt av vertinnen, en fyldig dame med ubestemmelig alder, kanskje i slutten av 50 årene. Vi sa vi var 2 for lunsj.  

 Hun tenkte seg om og sa: ”Har jeg en tomat?  Har jeg grønnsaker fra haven?  Har jeg to skiver med foie-gras igjen?  Ja, det har jeg, så velkommen skal dere være!”

 Det var en ganske spesiell velkomst, og vi tenkte at vertinnen hadde humor og evne til å snakke med sine gjester på en personlig måte.

 Vi ble plassert på terrassen, som ikke hadde annen utsikt enn over restaurantens boule-bane og frukthave.

 Vi bestilte rosévin, som kom på bordet, sammen med vann og litt brød.

 Menyen ble presentert av Madame; det var ingen valgmuligheter.  Pris € 23:00:

1.     Tomat fra grønnsakshaven, delt i 4, med litt fersk basilikum og olivenolje, og servert med rugbrød og smør. Nydelig.

2.     Liten grønnsaks- og potetterte, gratinert m/ ost og med litt skinke i.  For en smaksopplevelse.

3.     Foie-gras-skive i butterdeig, servert med hjemmelaget bjørnebærsyltetøy og en klase små, søte druer (lokal sort ved navn Framboise).  Butterdeigen var virkelig ekte vare!  Druene skulle knaskes med kjerner.  Kjernene gav et tilskudd av nøttesmak.  Fantastisk.

4.     En skive med lokal ost;  ”Thome”.  Bedre enn Sorte Sara.

5.     Husets karamell-is eller bringebærbunn med coulis.  Flott avslutning.

 Et bedre måltid skal du lete lenge etter – svært lenge!

Maten var eventyrlig, enkel, men med en standard som bare kan frembringes med de aller beste råvarer og kjærlighet, og lang erfaring fra matlaging.

Madame kom jevnlig innom vårt bord og forsikret seg om at vi hadde det bra. Hun utstrålte genuin gjestfrihet og mat interesse, og forklarte at meget av æren hadde hennes bestemor, som hun hadde så mange oppskrifter fra.  Hennes mann bisto med servering og fortalte hyggelig fra restaurantdriften.

Madame fikk hver dag levert ferske grønnsaker på døren og komponerte dagens meny etter sin inspirasjon.  Det var ny meny hver dag.

Mange gjester kjøpte hjemmelagd syltetøy på glass med seg, som Madame hadde for salg fra et bord i restauranten.
 
oooOOOooo

Restaurant La Source

Tlf : 04 93 03 05 44

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 kommentar:

Margaretha Ramm sa...


Stop her hvis du er på tur opp Vesubie dalen.