Margarethas blogg om fotturer og gode opplevelser

http://margarethasfotturer.blogspot.no

torsdag 6. juni 2013

Fotturen rundt Cap FerratVillefranche i bakgrunnen


FOTTUREN RUNDT CAP FERRAT

Lengde: 5,9 km
Opp/ ned: +60
Varighet: 2 timer
Nivå: Lett
Når: Hele året
Utstyr: Liten sekk med vannflaske, kamera og gode sko
Kart: TOP 25 nr 3742  1/ 25 000 (1cm= 250m)

Hvordan kommer seg dit:
Ta kystveien basse Corniche( den nederste av kystveiene østover fra Nice). Langs RD 6098


Fin sti hele veien rundt
Når du kommer fra Villefranche eller Beaulieu, følg veien sydover langs RD 25 som tar deg ned til halvøya helt til sentrum av landsbyen St Jean. Parkering ved havnen eller ved Beaulieu/ plage des Fourmis.
Utsikt mot bukten til Villefranche
Beskrivelse:
Selv om halvøya er relativt urbanisert, så har Cap Ferrat klart å bevare en flott natur hvor de nydelig stelte havene ligger av siden av den naturlige og flott vegetasjonen. Rundt dette paradiset som er på 200 mål mellom Beaulieu og Villefranche, finner du kyststien som ligger langs kalkholdige sten formasjon I kystkanten.  Midt på øya har du fyrtårnet som ble bygget i 1827, men ødelagt av tyskerne under krigen, men gjenoppbygd i 1951.
Kart over Cap Ferrat turen er merket med rødt
Villa Ephrussi de Rothschild med sine fantastiske hageanlegg, ligger midt på øya og er verdt et besøk.

Huset ble bygget i 1912 av Beatrice de Rothschild som arvet etter sin far som var kunstsamler. Et år før hun døde i 1933, testamenterte hun bort huset til den franske stat som nå driver anlegget.

Selve fotturen:
Fra havnen i St Jean, gå oppover handlegaten og ta til venstre langs Av CI Vignon som man raskt forlater foran en stor jernport og følger en alle med store residenser. Veien fører deg til en stort åpent  steinbrudd som er forlatt.  Denne var i bruk for ca. 100 år siden for å ta ut stener som ble brukt for å bygge havnen i Monaco.

Beaulieu og bukten utenfor

Fortsett langs denne brede veien helt til den nakne enden av halvøya. Snart vil man oppdage nydelige haver og terrasser som omgir svømmebassenget til Grand Hôtel Cap Ferrat.
Stien går litt kronglete mellom stenene som er formet av tidens tann og alle bølgene som har slått over dem og av saltet. Du vil snart komme til en bratt trapp i retning av fyret.
Når du har kommet så langt at du befinner deg under fyret, følg stien som går fortsetter langs vestsiden.
Fyret på sydspissen
Fortsett rundt bygningen som er bygget langs sjøen og fortsett langs en vei som ender ved Passable, gå opp noen trappetrinn fra stranden, gå noen meter langs veien for så å krysse D 25. Nå vil du snart se Turistkontoret som ligger langs veien. Vis a vis denne, så finne du en snarvei (sti) som bringer deg ned til sentrum av landsbyen og tilbake til havnen.

2 kommentarer:

mannskap Anne sa...

Hei
Takk for interessante tips om fotturer i dette området. Jeg er interessert I heftet du refererer til. Hvordan får man kjøp det?
Vennlig hilsen Anne

mannskap Anne sa...

Hei
Takk for interessante tips om fotturer i dette området. Jeg er interessert I heftet du refererer til. Hvordan får man kjøp det?
Vennlig hilsen Anne