Margarethas blogg om fotturer og gode opplevelser

http://margarethasfotturer.blogspot.no

tirsdag 28. mai 2013

Langs dalen Vallee de la Brague fra Biot til Valbonne


FOTTUREN FRA BIOT TIL VALBONNE LANGS VALLEE DE LA BRAGUE
Biot befinner seg langs veien D 4 mot Valbonne. Fra kystveien N 98 eller N 7 eller fra A8 (ta utgang Antibes eller Villeneuve Loubet) kjør oppover D4 til Biot. Parker nedenfor landsbyen på indikerte parkeringsplasser. Parkeringen er gratis.
Høydeforskjeller på turen: + 180m / - 60

Tid:3 timer
Distanse: 9,8 km

Vanskelighetsgrad: Lett.
Kart: Cannes-Grasse/  Top 25nr 3643 ET


Grønne omgivelser og nydelig natur. Du hører kun fuglene kvitre.

Biot er en hyggelig og pittoresk landsby med en historie helt fra Middelalderen. Det er her i 50- årene at Eloi Monod satte i gang og utviklet kunsthåndverk i form av glassblåseri.  Glassene er kjente for sin spesielle stil med små luftbobler i glasset.
Biot er også kjent for sine mange kunstnere og de berømte leirkrukkene. Produksjon av krukker har pågått over lang tid.
Kommunikasjonen mellom Biot og Valbonne har vært gjennom Brague dalen som er klassifisert nasjonalpark. Her er en frodig natu,r og elven har mange små fossefall i kalkstein.

Små broer og kulper hele veien
Fra parkeringsplassen gå opp til rådhuset i landsbyen. Ta så veien som går skrått oppover til venstre, ” Joseph Durbec”, gå ned noen trappetrinn, så ta en sti som går langs åssiden helt til den gamle kanalen. Stien er merket. Ta så over på den andre siden av elven og fortsett oppover denne behagelige stien, som til tider er hellelagt.  Med jevne mellomrom går en forbi små nydelig kulper og små fossefall. Det er et yrende fugleliv som gir seg til kjenne med sin kvitring og fuglesanger.

Barna trives langs elven. Jack ser på fiskene.

Etter en stund vil man gå under broen til D 604, forbi et hestesenter og rett etter en gammel ruin, ta til venstre for å forlate elven. Etter et lite stykke å ta ned igjen for så å gå opp den lille dalen Bruguet.


Stien vil ta deg forbi gamle møller som nå er nedlagte og noen er restaurert til feriehus. Det var i alt 6 møller langs Brague elven, både mel- og olivenmøller.
Stien ender opp ved kirkegården til Valbonne.  Det går busser tilbake til Biot.

 

1 kommentar:

Margaretha Ramm sa...


Dette er en herlig tur en varm sommerdag. Store strekninger i skyggen av trærne og du kan bade i kulpene oppover elven. Stien er godt bygget og går langs små fossefall og stryk. Sjarmerende.