Margarethas blogg om fotturer og gode opplevelser

http://margarethasfotturer.blogspot.no

fredag 31. mai 2013

Spennende og variert fottur ved Lago di Maggiore, Locarno Sveits


SPENNENDE OG VARIERT FOTTUR VED LAGO DI MAGGIORE

UTGANGSPUNKT: LOCARNO- SVEITS
__________________________________________________

Transport med tog og taubane opp til startpunktet: Rasa i Centovalli -dalen
Høydemeter opp/ned: + 500/ - 1198
Tid: ca 6 timer

Vanskelighetsgrad: Middels
Utstyr: Turkart Locarno- Centovalli- Lago de Maggiore 1: 25 000
(Kjøpes på turistkontoret i Locarno)

Turen starter med å ta det søte lille toget som går fra togstasjonen i Locarno og inn Centovalli-dalen.
Kjøp en togbillett som inkluderer billett til taubanen, det er billigere.
Centovalli dalen
Toget tar deg sakte inn denne frodige dalen hvor togturen er verdt en tur i seg selv. Centovalli er en dyp, frodig dal med et historisk kulturlandskap. Vi passerer gamle koselige landsbyer .  Alt er velstelt og kjøkkenhagene bugner av grønnsaker av mange slag.

Bro fra Middelalderen
Vi ser ned på noen gamle broer fra Middelalderen som strekker seg over den vakre elven med irrgrønt vann i bunnen av dalen.
Togturen til Verdasio tar ca. 20 min. Her går du av.  Taubanen venter på de reisende fra toget, så det logisk  godt gjennomtenkt i god sveitsisk stil. Taubanekabinen er liten og rommer ikke mer enn maks 6 personer. Vær derfor rask med å gå fra toget til taubanen så du sikrer deg plass.

Taubanen tar deg opp til landsbyen Rasa. Fra gondolen er det nydelig utsikt oppover og nedover dalen. Reisen opp tar ca. 10 min.
 
Rasa (898moh) er en liten landsby med vertshus og kirke, her har tiden stått stille.  Vi treffer vertshusverten og forteller oss hvordan vi kan få litt vann og kaffe. Det er bare å forsyne seg og legge myntene i en liten blikkboks. Vi rusler rundt i landsbyen , husene er gamle men godt vedlikeholdt. Havene bugner av blomster og grønnsaker.  Her nytes stillheten og roen.

Fotturene er godt merket, og vi finner lett skiltet retning Termine (997moh) som er vårt neste mål.
Fra Termine kan man velge å enten å gå opp til Pizzo Leone ( 1670moh) til høyre, eller en mykere variant mot Alpe di Naccio , vi velger stien mot venstre. Alle retningene er merket med en tidsangivelse, og den er omtrent riktig for oss.

Etter 2 timer er man på toppen av kammen og kan da enten gå opp til Alpehytten Alpe di Naccio for servering eller gå rett frem for å starte nedstigningen. Det er en titalls muligheter for å komme ned mot Lago di Maggiore. Utsikten er formidabel!

Vi gikk for meget til venstre og havnet på en sti som gikk nærmest ned en ur.
Hold derfor heller til høyre, så vil stien ta deg ned til Brissago eller Ronco. Herfra går det busser tilbake til Locarno.
Dette er en stor turopplevelse og garantert en vinner en fin og klar sommerdag.
06.08.2011
Margaretha 

 

 

Ingen kommentarer: