Margarethas blogg om fotturer og gode opplevelser

http://margarethasfotturer.blogspot.no

søndag 2. juni 2013

Le Chemin du Paradis, fra Bar s/ Loup til Gourdon


LE CHEMIN DU PARADIS. Fra Bar s/ Loup til Gourdon
Tekniske detaljer:
Høydeforskjell: +520m/ -520m

Tid: 3,5 timer
Distanse: 6,5 km
Vanskelighetsgrad: Middels

Kart: Cannes-Grasse / Top 25 nr. 3643


Le Chemin du Paradis
Denne stien minner meg om min onkel Axel som gikk den nesten hver dag når han ferierte i området. Han tok det som en trening og sjekket alltid tiden han brukte; han gikk den opp på under en time. Det er raskt.

Le Chemin du Paradis er en unik historisk gangvei som forbandt landsbyen Gourdon med dalen under hvor elven Le Loup renner.
Fotturen starter i Bar s/ Loup.  Kjør hit fra Cagnes s/ mer eller fra Roquefort, Biot eller Valbonne.
Parker på p-plassen ved kirkegården som er øst for landsbyen. Følg den lille veien som heter Route de Bessurane til kapellet St-Claude(320m). Veien går plutselig bratt oppover til venstre (skiltet) før den flater ut litt høyere opp.

 
Den slynger seg først gjennom en underskog av massive eiketrær helt til Canal le Loup (en nedgravet vannkanal som gir drikkevann til Bar s/ Loup). Den terrasserte og brede stien går langs en slak fjellside.  Den går rett bortover helt frem til du krysser elven over en liten bro. Like etter møter stien Le Chemin du Paradis som du følger videre oppover til venstre. Følg stien helt til akvedukten Foulon som er en vannledning med ca. 1 m i diameter som går til Grasse. Deretter går stien opp langs et pass hvor det blir etter hvert mindre og mindre plass for stien til å utfolde seg. Det føles bratt og ganske luftig når en begynner å se de første hustakene til landsbyen og hører kirkeklokkene.
 
Når en nærmer seg Gourdon som ligger ytterst på en klippe på nesten 800 m, blir stien brattere og brattere og slynger seg oppover fjellet i hyppige, bratte svinger. Du ser ned til elven Le Loup som går i bunnen av dalen og ruinene av akvedukten som krysser elven.  Den minner om romerne som holdt til her. Romerne var alltid tiltrukket av steder med gode vannkilder, Le Loup var en av dem.

Gourdon, også kalt ørneredet, er verdt et besøk. Landsbyen, som har 430 innbyggere, er klassifisert blant ” Les plus beaux villages de France” . Det flotte slottet som ble bygget på 1200- tallet, er nå i privat eie. Det tilhører en amerikansk dame; Mrs Norris. Slottet har nydelige hager i barokk stil.
Det er en koselig landsby med mange trange gater og smug, hvor det er mangfoldige små butikker hvor du kan kjøpe suvenirer og lokale spesialiteter som såpe, honning og parfymer.
Det er også flere restauranter. Jeg kan anbefale ” L’Auberge Provencale” som også har en hyggelig uteplass hvor du kan nyte den fantastiske utsikten til kystlinjen. På klare dager kan man se helt til Korsika. Det er tryggest å bestille bord.

Tilbake tar du samme sti, men når stien plitter seg etter 1 km, så holder du til venstre ned til Bar s/ Loup.  Vel nede ta snarveien ”La chemin des Fontaites” som bringer deg til kirkegården og tilbake til utgangspunktet.

 

 

Ingen kommentarer: