Margarethas blogg om fotturer og gode opplevelser

http://margarethasfotturer.blogspot.no

fredag 24. mai 2013

Fra sjarmerende Peille til Cime de Baudon


FOTTUR FRA PEILLE  (650 m)
Peille - Cime de Baudon (1264 m)

Lengde 7 km- ca. 3 timer- vanskelighetsgrad: 2  ( 1-4 )
+620 m/ -620m
Denne turen kan gås hele året.
Utstyr: Fotstøvler og vandrestaver anbefales
Ankomst:
Følg A 8 til utkjørsel nr. 55 nordøst for Nice. Derfra tar man retning Drap. Kjør så mot Peillon / Peille.
Følg D53 som tar deg til landsbyen. Parker ved kirkegården, her er P- plass for besøkendePeille er en nydelig liten landsby som ligger i fjellsiden omgitt av olivenlunder. Den er en de såkalte ”Village perché”, en landsby som klorer seg til fjellet i nydelig terra cotta farger.
Turen starter med å følge en gate rett inn i sentrum av landsbyen. Gaten blir en slags tunnel, ettersom den er overbygget. Her har man passet på å utnytte hver  m2. Gaten er belagt med pene, store heller, og det er rent og pent.

Gaten ender opp i byens lille torgplass, hvor det er en baker, en restaurant, en fontene og en liten politistasjon. Rene Kardemommeby!
Vi tittet inn i restauranten og her åpenbarte det seg en buffet fylt med forskjellige hors-d'oeuvre med mange lokale spesialiteter: marinerte paprika, pølser, patéer, linsesalat, rødbet salat, pissaladiere, marinerte artisjokker, taboulé, ansjoser ...bare for å nevne noen.

Tennene løp i vann og vi spurte om det var mulig å spise der. Madamen så strengt på oss over brillene og spurte om vi hadde reservert? Ikke det, nei, da var det ikke mulig, men så forbarmet hun seg over oss og plasserte oss på et bord ute på plassen. Været var fint så det passet oss fint. Vi spiste og så på landsbylivet.
Restaurant Cauvin tel: 04 93 79 90 41 ( regionale  spesialiteter -4 retters meny € 25 )
Etter dette hyggelige møtet, begynte vi på fotturen:

Følg gaten fra torget skiltet ”Via Ferrata” og ta trappene opp til du når toppen av landsbyen. Derfra følger du skiltene til Col St Bernard. Den når du etter 1 km. Herfra følger du en bred skogsti som slynger seg oppover mot fjelltoppen over deg.

Ved et stikryss etter ca. 20 min tar du til venstre. Stien som blir bratt etter hvert, følger du til du kommer til fjellkammen. Herfra følger du kammen bortover og oppover mot toppen. Det er godt skiltet.

 
På toppen er et flatt område på ca. 10 m diameter som du kan hvile deg på mens du beundrer den fantastiske 360¤ utsikten.  Det er en orienteringstavle på toppen som informerer om alle fjelltoppene rundt og avstanden til disse.

1 kommentar:

Margaretha Ramm sa...

Fin tur med flott utsiktspunkt på toppen. Stopp i Peille for lunsj før eller etter turen. Husk å reservere bord!