Margarethas blogg om fotturer og gode opplevelser

http://margarethasfotturer.blogspot.no

onsdag 26. juni 2013

Fottur til Cap Roux i Esterelfjellene- mellom sjø og fjell


FOTTUREN TIL CAP ROUX I ESTERELFJELLENE- MELLOM FJELL OG HAV
 
Turbeskrivelse:

Kart: IGN 3544 ET Frejus, St Raphael
Tid: 4,5 timer

Opp/ ned 453 m

Logistikk:
Fra byen Mandelieu, vest for Cannes, ta N29 som er en kjent kystvei rundt Corniche de l’Esterel. Denne spektakulære veien svinger seg gjennom landsbyene Théoule s/ Mer, Miramar og Le Trayas.

Odden som kalles ” La pointe du Cap Roux” ligger langs kysten 12 km etter Théoule, her skal du parkere.
Flott tur i Esterel-massivet
 


 

 


 
 


Beliggenhet:
Dette er en klassiker og en ”must”, en flott fottur i de røde Esterel fjellene som ligger som en halvøy mellom Théoule og Agay. Utsikten over kystlinjen og baklandet i Esterel fjellene er helt fantastisk, men unngå helgene og ukene i fellesferien hvis du ikke ønsker å oppleve turen med for mange andre tilstede.
Esterel massivet er et vulkansk område, og de rare fjellformasjonene er et resultat av lavarevner som er blitt forstenet.  Konstante erosjoner over flere hundre år, har skapt et underlig landskap av skarpe fjellformasjoner i rødlig tone.

Turen starter etter at veien tar en høyre sving og krysser jernbanelinjen, slik at den kommer på venstre side av veien. Du vil se en smal vei som kommer ned mot hovedveien og som er sperret av med en bom.  Se etter en parkeringsmulighet her.
Fra hovedveien (37m) går turveien nordøst etter bommen. Etter en venstre sving vil denne smale veien ta deg mot toppen av Roch de St-Bartelemy.
Etter ca. 25 min vil du komme til en vannkilde, men det er ikke anbefalt å drikke av den ettersom det er en del dyr som blir tiltrukket av kilden og som kjøler seg ned her.

Fra start til toppen av St Barthélemy (203m) tar det ca. 35 min. Her er det fint å stoppe og beundre utsikten mot havet.

 

 

 

 

 

 


 

Ingen kommentarer: