Margarethas blogg om fotturer og gode opplevelser

http://margarethasfotturer.blogspot.no

mandag 16. september 2013

Villa EilinRoc, Cap d'Antibes- en myte


VILLA EILENROC, CAP D'ANTIBES-EN MYTE

Inngangsporten til Villa Eilenroc
I 1860 var det vel ansett for den fine sosieteten å tilbringe vintermånedene på Rivieraen. Den rike hollenderen Hugh-Hope Loudon kjøper derfor tomten på Cap D’Antibes for å få bygget et luksuriøst feriested, som blir ferdigstilt i 1867. Han gir villaen navnet Eilenroc, til ære for hans hustru Cornelie.

På denne tiden var hagen kun et øde landskap med buskas, ingen trær. Det er først seks år senere i 1873, når eiendommen blir solgt til James Wyllie, en rik skotte som hadde kommet tilbake fra sin karriere i India, at denne nye eieren får anlagt en nydelig hage med eksepsjonell flott vegetasjon. Kjente gartnere på den tiden var med på planlegningen av det flotte hageanlegget.

Allerede på denne tiden, besøker man parken som nå var blitt kjent. James Wyllie dør i 1908.
Etter hans død blir Sir Coleridge Kennard lykkelig ny eier av stedet.

I 1927 blir Mr. Beaumont og hans hustru ny eier av stedet. Mr. Beaumont er en rik amerikaner som hadde nettopp giftet seg med en ung sopran. Hans nye kone var vakker og monden. Hun viderefører hans arbeid med donasjoner til humanitære formål.

Forsiden og en del av hageanlegget ned mot sjøen
Paret fikk unge flinke og artistiske arkitekter til å renovere og dekorere stedet. De installerer luksuriøse møbler og malerier fra 1800- tallet.  De får også Jacques Greber, en kjent hage arkitekt til å rekonstruere den kjempestore parken på 11 mål, og gi den den glans og frakt viser i dag.
Paret Beaumont organiserte prestisje-fylte selskaper hvor ”alle” berømmeligheter langs Côte d ’Azur kom i luksuriøse biler. Her var det Gatsby- stil som gjaldt!
I 1882 donerer Mme Beaumont villaen til Antibes kommune. Donasjonen er gitt med presise retningslinjer og betingelser til hvordan eiendommen skal brukes.

Den skal etableres en stiftelse; Fondation Beaumont, som skal drifte og utvikle eiendommen. Antibes by kan bruke eiendommen for utstillinger og  mottagelser for å ta imot kjente personligheter. Hageanlegget skal åpnes til publikum. Antibes kommune starter nå et større prosjekt med oppussing og restaurering av huset, møblene og hageanlegget.

I 2003 blir en stor rosehage anlagt med over 1000 rosebusker av forskjellige arter som er vanlige å plante langs Côte d ’Azur.

I 2004 blir det plantet et eget anlegg av oliventrær i henhold til vedtektene i stiftelsen.

I 2011 blir det skapt en egen avdeling i hagen for kryddervekster.

Det er kjent at åpningstidene er litt uregelmessige, så det er best å ringe på forhånd:

Tel: 04 93 67 74 33

Åpent onsdag og lørdag ettermiddag fra 13-16:00 i perioden fra 1. oktober til 31. mars.

Åpent onsdag og lørdag fra 10-17:00 i perioden fra 1. april til 30. juni.

Tekst og foto

Margaretha Ramm

 

 
 

1 kommentar:

Margaretha Ramm sa...

Besøket bør kombineres med fotturen langs Cap D'Antibes.