Margarethas blogg om fotturer og gode opplevelser

http://margarethasfotturer.blogspot.no

fredag 7. juni 2013

Hanbury villa og botaniske hager i Liguria


BESØK AV HANBURY BOTANISKE HAGER I LIGURIA

Sted: Mortola- Liguria, Italia
Hanburys haver i terrasser ned mot havet

 
 

Hvordan komme dit fra Frankrike:

Kjør motorvei A8 til utkjørsel Menton, følg RN7 retning Italia, Pont Saint Louis ( km 7,8) og så til Mortola ( km 3).

Kjør sakte når du ankommer Mortola, villaen ligger på høyre hånd i en slak sving. Det er vanskelig å parkere så man bør være ute der tidlig på formiddagen.  Stedet har en egen webside hvor åpningstidene er indikert.

The Hanbury Botanic Gardens of Mortola ble startet i 1867 av Sir Thomas Hanbury, assistert av hans bror Daniel som skapte haven med eksotiske planter som kom fra alle deler av verden. Frem til hans død i 1907 hjalp Sir Thomas innbyggerne på alle mulige måter, han selv hadde skapt sin formue ved import av varer fra Kina. Havene ble solgt til den Italienske stat i 1960. Havene er nå under ansvaret til universitetet i Genova.

Hagene ligger i terrasser helt ned mot middelhavet. De brer seg over totalt 18 mål. Plantene, som i hovedsak er tropiske eller subtropiske, trives meget godt i det gode klimaet i Mortola.  Hagene er meget kjent av alle hage og planteentusiaster verden over.

Hagene er anlagt med fontener, stier, trapper, diverse hus, mausoleum og pergolaer.  Nede ved sjøen er en liten kiosk hvor man kan kjøpe forfriskninger i sommersesongen. Her kan man gå og rusle rundt en hel dag og kose seg i dette vakre anlegget.

 
Ingen kommentarer: