Margarethas blogg om fotturer og gode opplevelser

http://margarethasfotturer.blogspot.no

tirsdag 23. september 2014

Langs Tavignano dalen fra Corte til Passerelle Russulinu


LANGS TAVIGNANO DALEN
FRA CORTE TIL PASSERELLE RUSSULINU

En gammel ferdselsåre for muldyr opp langs Tavignano dalen, en av de peneste dalene på Korsika

Tekniske detaljer
Opp/ ned 450 m
Lengde: 12,3 km
Tid: 4,5 t
Utstyr: Vann, proviant, solskjerming og gode sko.
Vanskelighetsgrad: Lett/ moderat, mange opp og nedstigninger på bred og fin sti. Turen egner seg fint for barn.
Kart: 4251 OT Monte d’Oro/ Monte Rotondo

Turen er en etappe i fotturen Mare de Mare Nord som går fra Moriani Plage på østkysten og krysser over øya til Porto på vestkysten.

Parkering rett nedenfor Citadellet. Her starter turen, og det er godt skiltet ”Passerelle Russulinu”.


Fin og bred sti opp langs dalen
Stien er meget velholdt og godt merket med oransje tegn hele veien. Den tar deg rolig oppover langs høyre elvebredd og innover dalen. Etter noen minutter tar du til høyre. Nydelig fjellblomster og vill lavendel vokser langs stien. Det er først etter en times gange du vil se de første furutrærne. Rett ved 2 store valnøtt trær, krysser du en liten elv, og 20 minutter senere krysser du elven Antia ved en stenhytte. Et nydelig sted for å ta en rast i skyggen og fylle på vann.

Ta en kikk ned i dalen for å beundre de fine kulpene med krystallklart vann før elven forsvinner inn i noen trange klippeformasjoner. Stien går nå ganske bratt oppover et stykke før du når et platå (760m) med nydelig utsikt utover elven omgitt av høye og flotte fjellformasjoner. Det er slående vakkert og fredelig. Vi møter noen andre turgåere med jevne mellomrom. Alle er vennlige og blide, og nyter dagen.

Etter hvert nærmer du deg Tavignano elven igjen, dette er den peneste delen av turen. Du går gjennom en underskog av furutrær og langs flotte steinformasjoner som ligner kunstverk.
Fin pasasje gjennom underskog av furutrær


Nydelige kulper langs hele elven

 
Ganske snart ser du broen (Passerelle Russulinu) over elven. Nå kan du velge mellom fantastiske kulper hvor du kan bade og sole deg langs elvebredden.

Alternativ: Etter broen kan du følge stien opp til Refuge de la Sega hvor det er overnatting og servering. Beregn 2 timer fra broen. Herfra kan du gå tilbake via plateau d’Alzo og ned til Restonica dalen og tilbake til Corte.

 
24.09.14


Ingen kommentarer: