Margarethas blogg om fotturer og gode opplevelser

http://margarethasfotturer.blogspot.no

torsdag 23. mai 2013

Fottur på Mallorca, Den gamle stien fra Deia til Soler

FOTTUR PÅ MALLORCA - DEN GAMLE STIEN FRA DEIA TIL SOLLER (GR 221)


Utsikt mot kystlinjen

Tekniske detaljer-logistikk

Tid: ca 3 timer Høydemeter opp/ ned: 240/ 400
Type tursti: Godt merket sti som er til tider er belagt med brostein.
Start: Bussholdeplassen i Deia.

Starten på turen er godt skiltet nedenfor veien
Kommer du med egen bil, er det få parkeringsmuligheter i landsbyen, men planlegger du lunsj på La Residenzia, tilbyr hotellet parkering mens du går turen. Deia er verdt et besøk, en sjarmerende liten landsby med gallerier, kafeer og restauranter. Fra bussholdeplassen går du i retning av Soller, og tar tredje gaten på venstre hånd som går skarpt nedover. Stien er skiltet GR 221. Her starter GR 221

Ved enden av gaten trår du over et gjerde ved hjelp av noen trappetrinn. Gå ned den brolagte stien og kryss veien 3 ganger. Følg veien ca. 20 m og så tar du opp til høyre (bro på venstre side). Stien smyger seg rolig opp langs olivenlundene og løper ut på MA-10 veien til Soller.

Følg veien til venstre og gå opp til høyre ved markeringen av km 60,2. Følg en asfaltert, enkel vei og ta til venstre etter ca. 100 m. Her starter stien igjen, som bukter seg mot venstre. Dette er en gammel sti som går fra Soller til Deia. Den eksisterte allerede på 1000- tallet da araberne holdt til på Mallorca. Flere deler av stien er restaurert, og du kan beundre det fine steinarbeidet både i murene langs stien, og steder hvor stien er bygget opp med støttemurer.
Stien er nydelig bearbeidet og fin å gå
Gjennom vakker og flott natur

Halvveis vil du gå over tunet til Can Prohom, et lite gods som er gjort om for overnatting og til cafe. Her kan du sitte og ta et glass nypresset appelsinjuice, med nydelig utsikt over kysten. Det er en hyggelig og pen beplantet terrasse utenfor huset. Huset var tidligere en appelsin og sitrus farm. Herfra bærer det nedover mot Soller.

Stien er bred og fin hele veien. Vi traff en del lokale turgåere, venner og familier, ettersom det var Påske og ferie. Utsikt mot kysten

I Soller finner du taxi- holdeplassen ved tog stasjonen i utkanten av sentrum. Tariffene står på et skilt. Det koster € 23 å ta taxi tilbake til Deia. En annen mulighet er å ta det gamle toget tilbake til Palma. Det tar 1 time. Toget ble etablert på 18-tallet for å frakte sitrusfruktene fra Soller til kysten, ettersom de ikke var farbare veier på den tiden.

Vi valgte å dra tilbake til utgangspunktet og innta lunsj på La Residenzia i Deia. Et fantastisk 5 * hotell med en stor deilig terrasse med utsikt utover landsbyen og landskapet rundt. Betjeningen er kjent for sin vennlige og imøtekommende service. Hotellet var tidligere eid av Richard Branson, men er nå solgt til Oriental Express Gruppen.

29.04.2013 Margaretha Ramm
 


1 kommentar:

Anita Malmin Skretting sa...

Tusen takk for fantastisk turbeskrivelse. Vi gikk turen i får. Helt helt super ��