Margarethas blogg om fotturer og gode opplevelser

http://margarethasfotturer.blogspot.no

mandag 27. juli 2015

Rundtur fra Gorbio til St Agnes over Col de Bausson

Utsikt mot Menton langs GR 51
Fottur fra Gorbio til St. Agnes/ rundtur over Col de Bausson
Adkomst:
Middelalderlandsbyen Gorbio
 
Ta utkjørsel nr. 57 fra A8 mot La Turbie. Kjør gjennom La Turbie mot Roquebrune/Menton. Kjør forbi hotellet Vista Palace. Ca. én km. nedover etter hotellet og rett før skilt med Roquebrune, tar du til venstre i svingen i retning Gorbio. Det er skiltet. Følg veien D 50 til landsbyen (ca. 15 min.) Det er en svingete, smal vei, med fine utsiktspunkter mot Menton. Gratis parkering ovenfor plassen i landsbyen.

Tekniske detaljer om turen:
Høydemeter opp/ ned 540 m.
Lengde 7,9 km, ca 3,5 timer
Vanskelighetsgrad: 2
Kart: Nice –Menton Cote d’Azur nr 3742

Turbeskrivelse
Rett nedenfor parkeringsplassen finner du turskiltene mot Col de Bausson og GR 51. Følg den lille veien innover mellom husene. Etter få minutter passerer man kapellet St. Lazare for så å krysse en liten bro over bekken Ray. Etter broen følger du skiltene til Col de Bausson langs bekken oppover mot venstre. Stien er godt opparbeidet og går mellom olivenlunder og kjøkkenhager.
Snart blir stien brattere og svinger seg oppover dalen. Etter ca 30 min kommer man opp på et lite platå med en vakker underskog. Stien går forbi flere ”restanques” (stengjerder) fra tidligere jordbrukstider.
Flotte underskoger underveis til Col de Bausson
 


Stien fortsetter langs GR 51 etter St Agnes
 
Etter noen ruiner, fortsetter stien mot høyre for til slutt å ende opp på bilveien D 22, som går fra St. Agnes til Peille. Kryss veien etter 50 meter og følg gulmerket sti videre oppover. Nå går stien opp til Col de Bausson (791m), som er et lite platå som ligger omgitt av flotte furutrær rett under Cime de Biancon (851m). Stien stuper så bratt østover mot St Agnes, som man nå ser i det fjerne.
Følg stien nedover til landsbyen langs den brede stien.

I St. Agnes kan man spise en meget god og rimelig lunsj på Hotel St Yves. Dette er en populær restaurant, så det anbefales å reservere: Telefon: 04 93 35 91 45.

St. Agnes er en sjarmerende liten landsby, som er verdt et besøk. Landsbyen var ment å skulle ha en viktig rolle under 2 verdenskrig, med sin strategiske forsvarsposisjon. Det ble bygget et fort inne i fjellet hvor det på et tidspunkt var stasjonert 300 soldater. Utenfor fortet er det nydelig utsikt mot kysten og Menton.

Tilbaketuren følger en annen trassé. Ta GR 51 som starter ved p- plassen ved inngangen til landsbyen. Det er godt skiltet. Følg stien ca. 30 min. nedover til venstre. Stien er bred og lett å gå. Den ender på D 22. Følg bilveien oppover ca 700 m.

Følg så stien som tar av mot venstre langs en kjerrevei. GR 51 er godt merket videre.
Når man nærmer seg Gorbio går man under et fjellklatringsfelt. Her er stor aktivitet. Like etter har deler av stien forsvunnet pga. et jordskred. Her må man klatre opp og passere over rasstedet, hvilket ikke er problematisk.

Gorbio er også verdt et nærmere besøk, med sine små gater og smug fra Middelalderen. Det er en meget god restaurant i landsbyen: Restaurant Beausejour. Den i seg selv er verdt turen til Gorbio!


10.04.15

Margaretha Ramm

Rådhuset i St Agnes
 
Restauraten Beausejour  i Gorbio
 
Opp mot Col de Bausson
Etter Col de Bausson utsikt mot St Agnes
Fin blomsterflora underveis

Ingen kommentarer: