Margarethas blogg om fotturer og gode opplevelser

http://margarethasfotturer.blogspot.no

tirsdag 25. februar 2014

Fotturen rundt Mont Grazian, Beveradalen


FOTTUREN RUNDT MONT GRAZIAN, FRA SOSPEL – PONT DE CAÏ (300moh)
Adkomst:

Fra kysten kjør opp 23 km fra Menton langs D2566 via tunnelen under Col de Castillon. Fra SOSPEL kjør østover ned dalen langs D.2204 for så å ta til høyre langs D93. Parker i nærheten av jernbanebroen ved stedet Pont de Caï, som ligger over elven Bevera.

Tekniske detaljer:
Opp/ ned 470m
Varighet: 4 timer
Vanskelighetsgrad: Medium
Kart: ” Vallée de la Bevera” Top 25 nr 3741

Langs elven Bessera
Denne fine fotturen rundt Mont Grazian fjellet(862moh) tar deg gjennom tett løvskog opp langs elven Bessera. Bessera er kjent for sitt krystallklare vann og fine kulper. Elven er populær for canyoning.

Videre tar turen deg opp til Col de Paula(739moh) hvor du nyter flott utsikt mot Mercantour fjellene og Roya dalen.  Litt senere går du gjennom store olivenlunder som ligger i terrasser over den lille landsbyen Olivetta som bærer med rette sitt navn. Olivetta var tidligere en grensestasjon mellom Italia og Frankrike og ligger som kloret fast på en liten fjelltopp med utsikt mot Roya elven.

Den siste delen av turen blir en pedagogisk reise langs elven Bevera. Her er det ikke mindre enn 38 forskjellige planter som er merket, noe som vitner om et rikt planteliv.

Stien bringer deg forbi en seter som driver med geiteoppdrett og selger geitoster. Det kan være verdt en stopp på veien.

Kilde:

Stien er beskrevet i Les Guides Randoxygene Moyen Pays, tur nr 46, utgitt av Conseil General des Alpes Maritimes.

Ingen kommentarer: