Margarethas blogg om fotturer og gode opplevelser

http://margarethasfotturer.blogspot.no

fredag 1. august 2014

Rundtur fra Santo-Pietro-di-Venaco, Corte, Korsika


RUNDTUR FRA SANTO-PIETRO DI VENACO VIA FLERE SETRE OG KAPELLET SANTO ELISEO 1550mEn flott rundtur ved foten av Monte Cardo (2453m)

Kapellet Santo Eliseo er målet for en pilgrimsferd som finner sted hvert år den 29. august. Kapellet er bygget ytterst på et lite platå og har en idyllisk beliggenhet med spektakulær utsikt.  Underveis passerer man flere rustikke og idylliske setre.

Lengde 10,5 km / ca 5 timer.  
Vanskelighetsgrad: 2 (1-4). Lett, men ganske lang, og med stor høydeforskjell:
ä 872m æ 872m
Utstyr: Vann, proviant, fjellstøvler og vandrestaver. ( Vannkilde ved Bergerie de Coda a u Pratu)
Startpunkt:
Kjør N193 og ta av til D 350 til Santo Pietro di Venaco.
Kart: TOP 25 nr 4251 OT Monte Oro / Monte Rotondo

Parker ved kirken og gå gaten oppover i landsbyen. Du vil snart komme til broen hvor veien deler seg. Ta til venstre her og så til høyre ved det følgende veikryss (stien er merket oransje hele veien). Fortsett oppover til veien tar slutt, og stien tar av mot høyre. 50 m høyere opp, fortsetter du å følge de oransje merkene, stien vil så gå diagonalt til venstre og forbi en bygning hvor du går diagonalt mot høyre, oppover gjennom en skog av hasselnøtt trær. Denne gamle nydelige stien følger du bratt oppover i underskogen som tilbyr skygge.

Etter 1,5 t kommer du frem til Bergeries de Tatarellu (1330m) som ligger på et lite platå. Rett bak seteren er det et kjempestort bøketre som tilbyr skygge. Et fint sted å sitte og beundre den flotte utsikten. 
Bergeries de Tatarellu

Følg stien videre. Stien vil dele seg(skilt mot Bergeries Ubuli/ Venaco) men hold til høyre.

De store nøttetrærne
Stien går nå bratt oppover gjennom en skog av gigantiske nøttetrær i ca 30 min.  Etter hvert flater stien ut mot høyre gjennom et kratt av svartor og ca 20 min senere kommer du frem til Bergeie de Coda a u Pratu som ligger på 1648m, turens høyeste punkt. Seteren ligger på et utpring med kjempesteiner rundt.

Herfra ser du kapellet liggende på ytterste platå på den andre siden av dalen. Stien går over en liten bekk (Misogno) hvor du kan fylle vann. Så følger den høydedraget bort over til kapellet Santo Eliseo, 1550m. Den panoramiske utsikten herfra er spektakulær. Man kan se Monte San Petrone mot øst og bakover ser en toppen av Monte Cardo som kan nås på 3 timer fra kapellet. Det er sitteplasser rundt kapellet så det er en fin rasteplass.

Santo Eliseo 1550m
Monte Cardo i bakgrunnen
Stien går nå stabilt nedover mens du har hele tiden en fin utsikt over Venaco. Stien er godt merket hele veien ned tilbake til Santo Pietro de Venaco. Siste del av stien er skiltet med tegninger og merking av forskjellige typer planter og trær som vokser i området. Det tar ca 45 min fra kapellet og ned til landsbyen.

Ingen kommentarer: