OPPSKRIFT TIL FRANSK SJOKOLADEKAKE
” Le classique au chocolat ”
4 egg ( separer egghvite og plomme )
200 g sukker
200 g kokesjokolade
3 spiseskjeer med sterk traktekaffe
150 g smør
1 toppet spiseskje med mel eller 1 teskje med maizena
1 rund kakeform på 23 cm diameter
Når jeg laver kaken pleier jeg å doble oppskriften.
Smør kakeformen og dryss mel inne i formen som du ” slår ” rundt i formen. Hell vekk overflødig mel.
Forvarm ovnen 175 ¤
Bland eggeplommene og sukker til de utgjør en hvit fast krem.( eggedosis )
Smelt sjokoladen og kaffen i en tykkbundet kjele som du har tatt i vannbad. Lav varme.
Arbeid massen til den er jevn og flytende. Ta i smøret i små terninger og smelt smøret inn i sjokolademassen. Vend sjokolade/ smør massen forsiktig inn i eggedosisen.
Pisk opp eggehvitene med en knivsodd salt. De må piskes helt stive.
Vend så de stive eggehvitene litt etter litt i sjokolade og eggemassen.
Hell denne massen i formen og stek den på en nedre ribbe i ovnen. Bruk varmlufts oven hvis mulig.
Den skal steke i 20 ¤. Legg på fuktet matpapir eller bakepapir på toppen av formen. Stek den 5 min til men sjekk underveis hvordan stekingen går frem. Kaken er stekt når den fremdeles er litt fuktig i midten. Bruk en strikkepinne. Hvis det henger litt igjen når du stikker pinnen inn er den ok.
Kaken serveres i små porsjoner. Den er deilig som dessert servert men en vaniljekrem. Den kan også skjæres i små terninger og brukes som konfekt.
Bon appetitt !
Margaretha
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar