Margarethas blogg om fotturer og gode opplevelser

http://margarethasfotturer.blogspot.no

søndag 20. september 2009

Tarte au citron meringue

TARTE AU CITRON DE PEYRUDETTE

Une delicieuse tarte au citron qui vient de la Creuse.

Først må en lage en tertedeig:

400 g mel
200 g smør
en knivsodd med salt
2 spiseskjeer med sukker
1 egg

Ha smøret i melet i små terninger. Bland det hele sammen. Ha i litt kaldt vann for å gi mer fuktighet for å binde deigen.
La deigen hvile et par timer i kjøleskapet eller i en kjeller.

Lav sitronkremen:

4 hele egg
250 g sukker
2 pene sitroner

Sitronene tar du å rasper skallet av. Press sitronene for å ta saften.

Bland eggene og sukkeret i en tykkbunnet kasserolle. Det er viktig å blande egg og sukker godt men ikke piske det for mye. Sett kasserollen på en plate med lav varme og rør med en treskje. Blandingen skal tykne men ikke koke for da skiller den seg.

Når den begynner å tykne ta kasserollen av varmen og pisk det hele godt sammen.

Hvis du har vært så uheldig at massen skiller seg så ta det opp i en mixmaster og pisk godt. Da kan det hende du klarer å binde massen igjen.

Ta deigen og rull den ut. Legg deigen i en terteform. Prikk deigen med en gaffel og stek den i en ovn på 180 ¤ i ca 10 min.

Ta ut deigen og legge sitronfyllet i terten og stek den på 175 ¤ i ca 20 min. Du må sjekke underveis. Terten skal se gylden og fin ut når den er ferdig.

Man kan ha på et lag med eggehvite som er pisket stiv med melis og la det blir som et marengslokk på terten. Lokket stekes ytterligere 15 min øverst i ovnen.

Ingen kommentarer: